Terepfutás, gyaloglás ragyogó időben és sok mosolygó ember – ilyen volt az idei Cross Tihany

Tihany-Cross_Belyegkep-350x240

Minden szempontból páratlan élmény volt a Masterprint Tihany Cross Terepfutás és Nordic Walking Verseny, amit idén is több százan választottak szombati programjuknak.

 

Csodás késő nyári napsütésben és kivételes hangulatban zajlott az idei Balaton-parti rendezvény, élménysportolás volt a javából. A futás egy életre szóló sport – tartja a mondás. S hogy minél többen részt vehessenek a programon, a mozogni vágyókat egészen eltérő hosszúságú (4,2 km, 10,5 km, 21 km) pályákkal várták a szervezők. A terepfutók mellett jöttek nordic walkingosok is, kezdő és profi sportolók egyaránt szép számmal érkeztek. A családokat a gyerekek számára is teljesíthető körre várták, a kutyás gazdik pedig kedvenceikkel kocoghattak be a célba. Mindez Magyarország egyik legszebb vidékén, a mediterrán hangulatú tihanyi tájon.

 

A közös sportolás mellett ugyanakkor idén befogadó otthonban élő gyerekeket is támogathattak az indulók azzal, hogy a választott táv után lefutották a +300 MÉTER A GYERMEKEKÉRT elnevezésű ráadás kört. A verseny névadó-támogató partnere, a Masterprint Kft. ugyanis minden futó után, akik vállalta az extra távot, 2.000 Ft támogatást adott a Veszprém-Gyulafirátót Befogadó Gyermekotthonnak. Az intézményben 12 átmeneti gyermekvédelmi ellátásra szoruló gyermekről gondoskodnak családias környezetben, közülük többen nevelőikkel együtt részt is vettek a versenyen. Felemelő érzés volt, hogy a ráadás táv teljesítését szinte valamennyi induló vállalta, összesen 238-an, így a befogadó otthon félmillió forinttal gazdagodott– az összegből kültéri sporteszközöket vesznek majd a gyerekeknek.

 

Hogy milyen inspiráló hangulatban zajlott az idei Tihany Cross, jól látható a mellékelt galériában található fotókból.

 

Jövőre is lesz Tihany Cross, aki idén lemaradt, 2022-ben pótolhatja!

 

További kedvcsináló képek a Tihany Sport és Szabadidő Facebook-oldalán találhatóak:
https://www.facebook.com/tihanysport