Siker a Kékszalagon – a Masterprint-csapat remek eredménnyel zárta a gyengeszeles versenyt

masterprint-kekszalag-2018-350x240

A kategórián belül 16., abszolútban pedig 52. helyen futott be a Masterprint csapata a Kékszalagon, a team nagyon elégedett az eredménnyel.

 

Rekordszámú hajó közt rajtolt a Masterprint csapata az 50. Kékszalag Erste Nagydíjon, a jubileumi megmérettetésen 681 vitorlás indult és 545 futott be. A Spirit of Pleasure nevű Nautic 12 Racer a kategóriájában, a Yardstick I/1-ben 16.-ként haladt át a balatonfüredi célvonalon – július 27-én, pénteken reggel 6 óra 4 perc 59 másodperckor. Európa leghosszabb és legrégebbi tókerülő versenyének idei futamán a Spirit of Pleasure menetideje 21:04:59 volt.

 

Az időjárás nem kímélte az indulókat: a verseny egészére jellemző volt a gyenge szél, ezért is becsülendő, hogy az induló hajók többsége végigment a légvonalban több mint 150 kilométeres távon. Az abszolút 52. helynek azért is örül annyira a Masterprint-csapat, mert az idei tókerülőn 19 high-tech katamarán és trimarán is indult, akikkel a hagyományos egytestűeknek nehéz versenyezniük.

 

A kollégákból és barátokból álló csapat tagjai voltak: Előd Botond (kapitány), Balogh Csenge, Kárpátiné Toronyi Ilona, Bogár Tamás, Cserép Csaba, Fényes József, Gesztelyi-Nagy Olivér, Kárpáti Jonatán, Kárpáti Zoltán, Kovách Sándor, Orosz József, Szinessy Péter Iván.