Minőség, eredetiség, biztonság – mozgalmas évet zár a Masterprint Kft.

2020_Xmas_Masterprint-01-350x240

2020 úgy indult, mint bármelyik átlagos esztendő – egy nagyon izgalmas kiállítással kezdtünk. A Sirha Budapest élelmiszeripari és gasztronómiai szakkiállításon számunkra az egyedi termékazonosításé volt a főszerep. Hiszen a minőség garantálása az élelmiszerek esetében különösen fontos. Egy palack különleges pezsgő eredetiségét például az egyedi termékkövetéssel lehet leginkább szavatolni.

 

A COVID 19 járvány miatti rendkívüli helyzetben olyan óvintézkedéseket vezettünk be, amelyeknek köszönhetően megrendelőink elvárásait – a megbízható szervizháttérrel együtt – vásárlóink és munkatársaink teljes biztonsága mellett sikerül teljesítenünk. Például ahol erre lehetőség van, a gépeket javításra, karbantartásra beküldik hozzánk, az emberi érintkezések elkerülése érdekében.

 

Idén sem unatkoztunk, hiszen számos egyedi igény szerinti megoldásra kaptunk felkérést. Az egyik ilyen faladat lényege az volt, hogy a gyümölcskészítményeket tartalmazó kartondobozok feliratozása automatikusan és kiváló minőségben történjen, méghozzá jelentősen olcsóbban. A dobozokra korábban kézzel ragasztották fel az asztali címkenyomtatóval gyártott címkéket, ezt a módszert egy gyorsan, olcsón, precízen és önállóan dolgozó tintasugaras feliratozó váltotta fel.

 

Amikor prémium minőségű optikai eszközök leválogatásához kértek tőlünk segítséget, munkatársaink egy komplett szállítópályás adagoló- és leválogató rendszert helyeztek üzembe. Az egység kódolvasás alapján dönti el, hogy a különböző szemüveglencséket tartalmazó tálcák hová kerüljenek. Itt szintén az operátori munkaerő kiváltása és az automatikus, gyors és hibamentes működés volt a cél.

 

Húsfeldolgozó partnerünknél tasakos termékeket kellett utólag, automatikusan ellátni változó, kiegészítő információkkal, alsó és felső címkézéssel + nyomtatással. Itt az egyik legfontosabb szempont az volt, hogy az utólagos feliratozás kövesse a gyártás ütemét. Az adott célország nyelvén íródó kiegészítő címkéknek köszönhetően a termékek korlátlan számú országba szállíthatóvá váltak.

 

Természetesen a gyógyszeripar idén is fontos része volt az életünknek. Új fejlesztésünk a PharmaJet Print & Check Tamper Evident AERO nagy sebességű szerializációs állomás, ami kompakt megoldást nyújt az EU FMD előírásainak teljesítéséhez. Szoftver és hardver oldalon egyaránt megfelel az uniós elvárásoknak, a Tamper Evident címke pedig a csomagolás sértetlenségét garantálja.

 

Első alkalommal vettünk részt a Modern Gyárak Éjszakája elnevezésű online eseményen, ahol az innováció és digitalizáció jegyében mutattuk be különböző rendszereinket, berendezéseinket.

 

Novemberben indult útjára a Masterprint Virtuális Kiállítás 1.0 elnevezésű rendhagyó „szakmai nyílt napunk”, ahol virtuálisan vezetjük körbe iváncsai központunkban a fejlesztéseink iránt érdeklődőket – főszerepben a termék nyomon követéssel. A traceability nálunk nem szállítmányok, hanem egyes árucikkek nyomon követését jelenti. Ezzel a rendkívüli biztonságot és átláthatóságot nyújtó rendszerrel valamennyi iparág képviselői nyernek – nem beszélve a vásárlóikról. Kiszűrhetővé, visszakereshetővé válnak a hibás és a hamis áruk, hogy a fogyasztókhoz csak kifogástalan minőségű és eredeti termékek kerüljenek. A kiállítás folyamatosan elérhető honlapunkon keresztül.

 

Békés ünnepeket és kiszámítható, derűs új évet kívánunk ügyfeleinknek, beszállító partnereinknek és kollégáinknak!

 

Jövőre találkozunk!