Masterprint PharmaJet P&C TE - gyógyszeripari szerializációs megoldás

masterprint-pharmajet-pc-te-350x240

Kifejezetten a gyógyszeripar szereplői számára fejlesztette ki szerializációs állomását a Masterprint Kft. – a készítmények nyomon követésének célja a gyógyszerhamisítás visszaszorítása.

 

17 milliárd doboz gyógyszer – az Európai Unióban nagyjából ennyi, főként vényköteles gyógyszert érint majd évente az a szabályozás, amely egy év múlva, 2019. február 9-én lép életbe. Az EU FMD célja, hogy csökkenjen a készítményekkel való visszaélések száma, és visszaszorítsák a gyógyszerhamisítást. Ennek érdekében a határidő lejárta után az EU-ban csak olyan vényköteles gyógyszerek kerülhetnek forgalomba, amelyek a dobozukon szereplő egyéni azonosító jelek segítségével nyomon követhetőek, a Tamper Evident címkének nevezett biztonsági fólia pedig a csomagolásuk sértetlenségét garantálja majd.

 

Ahhoz, hogy a gyógyszerellátási lánc szereplői a már meglévő folyamataikba zökkenőmentesen be tudják illeszteni a szigorú uniós előírások lépéseit, mind informatikai, mind technikai, mind szervezeti oldalon jelentős fejlesztésekbe kell kezdeniük. Ennek a meglehetősen összetett feladatnak a megoldására fejlesztette ki kompakt szerializációs állomását a Masterprint Kft.

 

A Masterprint PharmaJet Print & Check Tamper Evident nagy sebességű feliratozó – ellenőrző – validáló szerializációs állomás az uniós direktíva előírásainak teljesítésében segíti a gyógyszergyártókat, a forgalomba hozatali engedélyek jogosultjait és a kereskedőket. Az állomás moduláris: mind a hardver, mind az uniós informatikai rendszerbe kapcsolódó szoftver oldal igény szerint alakítható, a megrendelő szükségleteinek és elvárásainak megfelelően. A cél, hogy megrendelők a lehető legkisebb változtatással térhessenek át az új struktúrára, a szigorú uniós előírások lépéseit a már meglévő gyártási folyamatokba kell integrálni. A berendezés korszerű informatikai háttere megoldást nyújt az L1 szinttől az L4 szintig, a teljes folyamatot lefedve. Magasan kvalifikált mérnök csapatunk naprakészen támogatja a megrendelőket akár helyben, akár távoli eléréssel. A Tamper Evident címke a csomagolás sértetlenségét garantálja, ez a funkció szintén kérhető a berendezéshez. Saját fejlesztésű funkció a Tamper Evident címke pozíciójának ellenőrzése kamerarendszerrel. Megtervezzük és legyártjuk azokat az eszközöket, melyek a már meglévő rendszerekkel való együttműködést segítik. A Masterprint PharmaJet Print & Check Tamper Evident segítségével automatizáltan történik a gyógyszerek szerializációja.

 

A nagy sebességű nyomtatásnak köszönhetően a szerializálás nem lassítja a gyártási folyamatot, ráadásul a gép üzemeltetési és fenntartási költségei is alacsonyak.

Kapcsolódó / letölthető pdf:
Masterprint_PharmaJet_PC_TE_HUN.pdf