Kis méret, sok funkció, alacsony költségek

cab-eos4-800-350x240

Egyszerű külső – sokrétű tudás. Kis méretű, hordozható, mégsem tud kevesebbet, mint nagy, ipari társai – bemutatjuk az EOS címkenyomtatókat.

 

Amikor címkenyomtatót választunk, sokszor elsődleges szempont, hogy a berendezés kis helyen elférjen. A CAB új EOS printerei éppen a méretük miatt alkalmasak egyszerű irodai, ugyanakkor ipari felhasználásra is.

 

A nyomtatócsalád legkisebb tagja az EOS 1. Egészen apró nyomtató, mégis számos funkcióval bír. Ez az emberi tenyérnél alig nagyobb berendezés éppen a mérete miatt használható annyi ágazatban – mint például a gyógyszeripar, az autógyártás vagy a logisztika.

 

A miniatűr printer miniatűr címkét is nyomtat: 5 mm magasságú szelvényt is képes nyomtatni, akár 125 mm/másodperc sebességgel. Legfeljebb 152 mm széles tekerccsel működtethető. A könnyű kezelhetőség is fő szempont volt az EOS nyomtatók fejlesztésekor: érintőképernyős LCD kezelőfelületén 27 nyelv közül lehet választani. Annak érdekében, hogy csak az kezelhesse a nyomtatót, akinek erre jogosultsága van, a kijelzőn biztonsági kód is beállítható.

 

Ha már a vásárlás előtt tudjuk, hogy nagy méretű tekercseket fogunk használni, érdemes az EOS 1 nagytestvérét, az EOS 4-et választani, itt a maximális címkeszélesség 203 mm. Ennek a gépnek nagyobb a váza, mint az EOS 1-nek – így több hely áll rendelkezésre, és könnyebb betenni a címketekercset. Mindkét típus kiegészíthető címkevágó tartozékkal, ami megbízhatóan választja szét a címkéket.

 

A harmadik újdonságuk a hordozható printer. Ahelyett, hogy a terméket vinnénk a nyomtatóhoz – vigyük a nyomtatót a termékhez! A mobil EOS számtalan olyan területen használható, ahol az elektromos áram nem biztosított a gép működéséhez – legyen szó mezőgazdaságról, vagy mondjuk raktározásról. Erre fejlesztette ki a CAB az EOS 1 és az EOS 4 mobil verzióját. Megbízhatóan működik a feltölthető elemekkel, ehhez a típushoz a CAB egy speciálisan kifejlesztett elemcsomagot ajánl.

 

További kérdés az is, hogy az információk hogyan jutnak el a nyomtatóba. Az EOS család tagjainál a legmodernebb kommunikációs lehetőségek állnak rendelkezésre. A bemenetek segítségével közvetlenül csatlakoztatható hozzá a számítógépünk, billentyűzet, vonalkód-leolvasó, vagy akár pendrive. Így a nyomtató belső memóriájába elmenthetőek a különböző nyomtatási képek, amiket később előhívhatunk.

 

Hálózati interfészének köszönhetően a printer távolról is vezérelhető, a kijelzőt lényegében úgy használhatjuk a számítógépünkről, akár egy távirányítót. WIFI-adapteren és BLUETOOTH sticken keresztül is tud kommunikálni.

 

Arra az esetre, ha nagyobb méretű címketekerccsel kell dolgozni, és a tekercs nem fér el a nyomtató házában, a CAB egy külső címkecsévélőt ajánl. Ez a kiegészítő rendkívül egyszerűen működik: csak csatlakoztatni kell a printer hátuljához, behelyezni a tekercset és már indulhat is a nyomtatás, semmilyen további eszköz nem szükséges.

 

És hogy a másodlagos költségekről is essen szó – az EOS címkenyomtatókat úgy alakították ki, hogy ne kelljen drága, speciális nyomtatószalagra költeni. Az okos kontroll mechanizmusnak köszönhetően bármilyen színes szalaggal takarékosan használható. Így a printer fenntartási költségei jóval kiszámíthatóbbak.

 

Az EOS nyomtatók gyártója, a CAB szerint ezen berendezések fenntartása kedvezőbb, mint a tintasugaras nyomtatóké: azok az „olcsó” nyomtatók akkor válnak drágává, amikor ki kell cserélni bennük a tintapatront.

 

Az alábbi videón megnézhetik, mitől olyan különlegesek az új EOS nyomtatók:

 

 

Forrás: EOS interjú

Tudjon meg többe a CAB-ról:

http://masterprint.eu/brand/cab

Kapcsolódó / letölthető pdf:
cab_eos_en.pdf

Kapcsolódó / letölthető pdf:
cab_marking_en.pdf