Információk utólagos elhelyezése a termék alján és tetején – szabadság a feliratozásban

belyegkep-350x240

A változó információk elhelyezése a terméken utólag, alsó és felső címkézéssel + nyomtatással, automatikusan – mindez úgy, hogy a feliratozás kövesse a gyártás ütemét.

Hazánk egyik legnagyobb húsfeldolgozó vállalata bízta meg a Masterprint Kft.-t az új csomagolósoruk kiegészítésével. A megrendelő egyedi igényei alapján munkatársaink olyan címkézőállomást építettek, ami a tasakos termékek aljára és tetejére egyszerre helyez el kiegészítő címkéket emberi beavatkozás nélkül, precízen, nagy sebességgel.

A komplett címkézőcella egyik tagja a tasakok tetejére design címkét helyez el (például 1+1 GRATIS, AKCIÓ stb.). Az árucikkek aljára ugyanabban az ütemben a másik berendezés a termék célországa nyelvén íródott információs címkét nyomtat és helyez el, az adott országban kötelezően feltüntetendő adatokkal. A termékek így lényegében korlátlan számú országba szállíthatóvá válnak.

Az osztottpályás szállítósor alá és fölé így két különböző típusú címkézőgép került, kollégáink választása mindkét esetben NOVEXX márkájú címkézőre esett.

A címkézőállomás egyszerre több problémára is megoldást nyújt. A legfontosabb előrelépés, hogy a termék alapcsomagolásán nem kell túl nagy mennyiségű, adott esetben felesleges adatot feltüntetni. Az alsó nyomtató- és felrakógépnek, a NOVEXX ALX734-nek köszönhetően ugyanis utólag is el lehet helyezni a terméken a valóban szükséges információkat. A felső címkézést, azaz a marketing címkék felhelyezését egy NOVEXX XLS204 nagy sebességű címkefelrakója végzi.

A kiegészítő egység erényei között említhetjük, hogy gyorsan (kb. 80 darab per perc) és automatikusan dolgozik. A címkék felhelyezése nem igényel emberi erőforrást, az emberi beavatkozástól mentes folyamat így tökéletesen hibamentes. Ez azt jelenti, hogy a termék csomagolásán megfelelő helyre és pozícióban kerül a két kiegészítő címke, nem takarnak el semmilyen, a termék alapcsomagolásán szereplő fontos információt. Szintén lényeges szempont, hogy termék alján elhelyezett információk a nyomtató-felrakó gépnek köszönhetően könnyedén változtathatók. A nedves környezet is kihívás egy átlagos címkéző számára, a párától, fröccsenő víztől ugyanis védeni kell a címkézőgépet és a címkéket egyaránt. A megoldás egy minden irányból burkolt állomás lett, amit, hogy a berendezések mégis könnyen hozzáférhetőek legyenek, kollégáink szigetelt ajtókkal láttak el.

Az egyedi igények alapján megépített címkézőállomás így tökéletesen illeszkedik a gyártósorhoz, a megrendelő nagy elégedettségére.