Gyűjtőtálcák leválogatása automatikusan, gyorsan és hibamentesen

bélyegkép_350x240

Kódolvasás alapján dönti el a rendszer, a különböző szemüveglencséket tartalmazó tálcák hová kerüljenek.

Az egyik legismertebb, prémium minőségű optikai eszközöket gyártó vállalat kereste meg cégünket azzal, hogy a gyártósoraikon automatizálni szeretnék a különféle lencsék szelektálását. A cél az volt, hogy a gyártósoron érkező, szemüveglencséket tartalmazó gyűjtőtálcákat a rendszer automatikusan továbbítsa a megfelelő helyre. A Masterprint Kft. munkatársai egy komplett szállítópályás adagoló- és leválogató rendszert helyeztek üzembe: szállítópályával, kamerával, beépített kódolvasóval, szoftverrel és kezelőfelülettel. A szisztéma legnagyobb előnyei közt említhetjük, hogy az automatikus működésnek köszönhetően munkaerőt lehet átcsoportosítani, a leválogatás gyorsan történik, ráadásul az emberi, operátori beavatkozás kiiktatásával a folyamat hibamentessé is válik – a gyártás minden szempontból hatékonyabbá válik. Sőt, a leválogatás után egy szintén egyedi gyártású gép össze is gyűjti a tálcákat – stócolva, 8-as, 10-es egységekbe rendezve.

A rendszer fontos része egy kódolvasó, ami a lencséken található kód alapján dönti el, hogy az öt kimeneti pálya közül melyikhez kell továbbítani az adott szemüveglencsét – további megmunkálásra, csomagolásra, logisztikára vagy éppen raktárra kerülnek a termékek.

A megfelelő kimeneti pályára való továbbítás egyedi szoftverrel, egyéni vezérléssel történik. A kidolgozott rendszer a jövőben egészen más jellegű termékcsoportok (például paletták, dobozok) leválogatására is alkalmas lehet.