Egyszerű kezelés, 30 nyelvű menü, praktikus bemenetek

sato_cl4nx_mainphoto_withlabel_350x240

Egyszerű, rugalmas, hatékony – a japán székhelyű SATO címkenyomtatói a legújabb trendeknek is megfelelnek.

 

A hőnyomtatók új generációja – így nevezi a SATO az új, NX szériájának tagjait. A nyomtatók egyik fő erénye, hogy felhasználóbarátak. A SATO első igazán univerzális ipari címkenyomtató-családja alkalmas vonalkódok, karaktersorok vagy RFID (rádiófrekvenciás azonosító) kártyák nyomtatására is. Ez utóbbi a vonalkód alternatívája, az NX széria tagjai a RFID technológia széles skáláját támogatják. Csökkenti a költségeket, hogy a nyomtatáshoz nincs szükség számítógépre – az AEP (Application Enabled Printing) megoldásoknak köszönhetően a berendezések közvetlenül összekapcsolhatók billentyűzettel, szkennerrel, vagy akár mérleggel is.

 

A 3,5” méretű színes LCD kijelző a legkülönbözőbb helyzetekben segíti a felhasználót – a zökkenőmentes működés érdekében jelzi például, ha a nyomtatófejet tisztítani kell. Az ikon-alapú menü megkönnyíti a beállítást és a kommunikációt a géppel, üzembe helyezni és kezelni egyaránt könnyű. Emellett előzetesen feltöltött útmutató videókat is talál rajta a nyomtató kezelője. Megkönnyíti a használatot, hogy a kijelzőjén 30 nyelv közül lehet választani – az egyik a magyar nyelv.

 

A nyomtató elején színes fény mutatja a printer állapotát – ha a lámpa kéken világít, az normál működést jelez, ha pirosan, akkor valami zavar történt.

 

Az ipari nyomtatóknál ma már elvárás, hogy minél több módon lehessen kommunikálni velük. Az NX címkenyomtatókba USB bemeneten keresztül is bevihetők az információk – a beállításokat egyetlen pendrive-val klónozni lehet, az adatok egyszerűen átvihetők egyik nyomtatóról a másikra. 128 MB-os kapacitása révén akár nagyobb grafikákat is képes tárolni. A vezeték nélküli adatcsere is megoldott: képes kommunikálni Bluetooth vagy Wifi-kapcsolaton keresztül is. Apple iOS és Android kompatibilis.

 

A készülék másik előnye, hogy precízen nyomtat: egészen kisméretű címkéket is képes feliratozni kiemelkedő minőségben, nagy sebességgel – másodpercenként akár 254 mm-t nyomtat. 203 dpi felbontásnál 10 ips a maximális nyomtatási sebessége.

 

Hogy csökkentsék a készülék sérülékenységét, és bármilyen környezetben használható legyen, kemény fém házzal látták el. Emellett helytakarékos is: praktikus kialakításának köszönhetően szűkebb helyeken is elfér. A különböző bemenetek úgy vannak kialakítva, hogy a kábelek nem a berendezés hátuljából állnak ki – ezzel csökkentve az esélyét annak, hogy véletlenül megsérüljenek, vagy megszakadjon a kapcsolat.

 

A nyomtatófej kézzel kicserélhető, semmilyen eszköz nem szükséges a művelethez, ráadásul kivételesen szélesre, 60 fokban fel lehet nyitni a házat, ha például tisztítani kell.

 

A hatékonyságot növeli, hogy a címkenyomtatóba akár 600 méter hosszú szalagot is lehet rakni.

 

Az alábbi videón megnézhetik, hogyan működik a SATO NX nyomtatója:

 

 

CL4NX CL6NX
Nyomtatási mód: Direct Thermal / Thermal Transfer
Nyomtatási felbontás: 203, 305 vagy 609 dpi 203 vagy 305 dpi
Nyomtatási szélesség: 104 mm – 4.1″ 167.5 mm – 6.5″
Nyomtatási sebesség: 250 mm/s – 10 inch per second
200 mm/s – 8 inch per second
152 mm/s – 6 inch per second
50 mm/s – 10 inch per second
200 mm/s – 8 inch per second

Tudjon meg többet a SATO-ról:

http://masterprint.eu/brand/sato

Kapcsolódó / letölthető pdf:
NX-Series-Data-Sheet-EN-092017-1.pdf