Az egyedi termékazonosítás a jövő – beszámoló a nyílt nap tapasztalatairól

masterprint-zebra-open-house-thumb-350x240

Sokszínűség – az egyedi termékazonosítás is egyre több iparágban jelenik meg, ennek megfelelően a MASTERPRINT – ZEBRA OPEN HOUSE 4.0 vendégei is a legkülönbözőbb területekről érkeztek.

A minőségi termékek védelme – akár ezt a címet is adhattuk volna november végi, két napos szakmai rendezvényünknek, melyet az IBCS Hungary Kft.-vel, a Zebra nyomtatók egyik hazai forgalmazójával közösen tartottunk. Az egyes árucikkek nyomon követése egyre több területen jellemző, ez érezhető nem csak a gyártás területén, hanem a hétköznapokban is. Kutyaazonosító chip, retina scan, síbérlet – hogy csak néhányat említsünk azon cikkek közül, melyekkel nap mint nap találkozunk az élet valamennyi területén.

Egyre több iparágban törvényileg szabályozott a termékek követése, pl. a gyógyszeriparban vagy orvostechnikai eszközök gyártásánál (implantátumok), a mezőgazdaságban pedig az ún. növényútlevél évek óta biztosítja az egészséges, eredeti egyedek külföldre juttatását.

A rendezvényen az is elhangzott: azokon a területeken is megjelenik a termékkövetés, ahol még nem törvényi követelmény az egyes áruk életútjának követése. Emellett az egyedi azonosítás már nem csak a nagyvállalkozások munkáját könnyíti meg, a kiskereskedelem egyre több szereplője él a termékazonosítás lehetőségével. Remek példa a mézkészítő kisiparos, aki számára meghatározó kérdés az eredetiség.

A GS1 az egyedi azonosításhoz szükséges szabványrendszert biztosítja, a Masterprint Kft.-nek pedig kész rendszerei vannak a minőség és eredetiség garantálásához. Ügyfeleink igényeit nem csak saját gyártású berendezéseinkkel elégítjük ki – rendszereink szoftvertámogatása is megoldott. A gyógyszeripari szerializáció kapcsán szerzett tapasztatunkat és tudásunkat ültetjük át a többi iparágba, legyen szó akár nagyobb, akár kisebb ügyfélről.

Az iváncsai Masterprint központban tartott rendezvényen vendégeink élőben is láthatták a Print&Check Tamper Evident és a DMP6 szerializációs állomásunkat.