Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/u615105041/domains/masterprint.eu/public_html/api/wp-content/themes/mp-2014/single-technology.php on line 48

Mit jelölhetünk címkézőkkel és fólia felülnyomtatókkal

Ezt a technológiát termékek és csomagolások jelölésére használják.

A technológia előnyei

– Kiváló nyomtatási minőség, mivel nincsen ingadozás a festék mennyiségében
– Az extrémebb körülményeket igénylő nyomtatási helyzetekben is képes minőségi eredményt nyújtani
– Normál körülmények között a nyomat hosszú éveken keresztül megmarad
– Változatos felhasználhatóság

Iparági felhasználhatóság

– Élelmiszer- és üdítőipar
– Gyógyszeripar
– Autóipar, elektronika
– Feldolgozóipar
– Logisztika

A technológia leírása

A termál transzfer technológia és a direkt termál nyomtatók működése csak abban tér el, hogy termál transzfer nyomtatás esetén a nyomat egy közönséges anyagra kerül (papír, műanyag, textil), nem pedig hőérzékeny papírra. A termál transzfer nyomtatás során egy festékszalag fut végig a nyomtatófej és a címke között. A nyomtatófej felmelegszik és a festékszalagról a hő hatására átégeti a címkeképet az etikettre.

 

Termál nyomtatás – Flathead
A flathead, vagyis síkfejes nyomtatás volt az első, széles körben elterjedt módszer, amely a hőátviteles technológiát alkalmazta.

 

Termál nyomtatás – Near edge
A technológia fejlődésével megjelent a near edge rendszer, mely gyorsabb és nagyobb teljesítményt kívánó feladatok ellátására is alkalmas. Ennél a technológiánál a szétválási idő sokkal rövidebb, mint a síkfejes rendszereknél. Ehhez egy különleges szalagra van szükség, melyen egy speciális réteg elősegíti a tinta gyors továbbítását.

 

Fólia felülnyomtatók
A gyártósorokon beépített termál transzfer nyomtatókat nevezik fólia felülnyomtatónak is. Ezek általában rugalmas csomagolásra nyomtatnak. Alkalmazástól függően két különböző technika létezik: a szakaszos mód és a folyamatos mód. A szakaszos mód esetében a csomagoló-fólia mozog, majd megáll, ezután a nyomtatófej egy nyomtatási jelre leerszkedik. Folyamatos módban a csomagoló-fólia folyamatosan mozog, a nyomtatási jelre a festékszalag felgyorsul a fólia sebességére és a nyomtatófej ilyenkor ereszkedik le.

Related products

SATO WS2

Labeler for patient ID wristbands and laboratories

iCUBE3

Digital Color Label Printer

iCUBE2

Digital Color Label Printer

iCUBE1

Digital Color Label Printer