Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/u615105041/domains/masterprint.eu/public_html/api/wp-content/themes/mp-2014/single-technology.php on line 48

Mit jelölhetünk nagyfelbontású tintasugaras megoldással

Ez a technológia elsődleges és másodlagos csomagolások jelölésére alkalmas.

A technológia előnyei

– A kevés mozgó alkatrésznek köszönhetően megbízhatóan és stabilan működik
– Könnyű karbantartani
– Magas minőségű nyomtatás
– A festékcseppek mérete pontosan állítható, így kiemelkedően pontos a nyomtatott kép
– Tinták széles skálája használható
– Költséghatékony
– Érintés nélküli nyomtatás (4-5 mm)

Iparági felhasználhatóság

– Élelmiszer- és üdítőipar
– Feldolgozóipar
– Gyógyszeripar
– Logisztika

A technológia leírása

Thermal Ink-Jet nyomtatók
A thermal drop on demand típusú nyomtatók alapja egy egymást követő, apró kamrából álló tintapatron. A kamrákban egy-egy hevítő pont található. A kamrát egy elektromos impulzus 200 fokra hevíti, így az ott található tinta felforr és buborékot alkot. Az így megnövekdett nyomás kilövelli a tintát a kamrából.

 

A túlnyomás kiegyenlítődése után, a tinta felületi feszültsége és a festékgőzből álló buborék összehúzódása egy újabb adag tintát húz be a kamrába, egy tárolóhoz csatlakozó vékony csövön keresztül.Ez a folyamat ismétlődik, akár másodpercenként 6.900 alkalommal. A nyomtatott kép a kilövelléssel papírra juttatott festékből áll össze.

 

A nyomtatáshoz használt tinta általában vízbázisú, illetve minden esetben tartalmaz valamilyen illékony anyagot, amely elősegíti a buborék kialakítását.

 

Piezoelektronikus nyomtatók
Ennél a megoldásnál a festék célba juttatásához hevítő kamra helyett egy piezoelektromos anyagot (általában ólom-cirkónium-titanátot) használnak. Elektromos feszültség hatására az anyag megváltoztatja a formáját, amely egy lökéshullámot indít el a tintában. A feszültség megszűnése után az anyag visszatér az eredeti formájába. Ezután a folyamat ismétlődik, másodpercenként több ezer alkalommal.

Related products

Anser X1

High-resolution inkjet printer