A Limitronicot, mint az ipari folyamatok automatizálásával foglalkozó és a termékek kódolására és azonosítására specializálódott vállalatot 1987-ben alapították.

Az első kulcsra kész megoldások között szerepelt például a termékek kódolása és jelölése a teljes gyártósoron keresztül. Ez a termék CIJ technológiával végzett elsődleges kódolásából, valamint DOD nyomtatókkal megvalósított másodlagos dobozjelölésből, a raklapok címkenyomtató és -elhelyező gépekkel végzett feliratozásából, valamint a termékek helyét a raktárban meghatározó rádiófrekvenciás rendszerekből állt.

Ezután 1999-ben egy specifikus másodlagos csomagolásnyomtatási követelmény és saját gépintegrálási szükségletei miatt a Limitronic úgy döntött, hogy saját nyomtató gyártását kezdi meg. Így született meg a Limitag® nyomtatósorozat.

A termékkínálatában nagy felbontású, full-color, karbantartást szinte egyáltalán nem igénylő, robusztus, egyszerű, könnyen használható tintasugaras nyomtatók találhatóak. Megfelel a GS1 szabványoknak, nyílt összekapcsolhatóságának köszönhetően nagyon könnyen integrálható a legtöbb munkakörnyezetbe.